Sergey Korovkin 84, Уикипедия  Личното богатство на руските милиардери продължава

...
Sergey Korovkin 84, Уикипедия  Личното богатство на руските милиардери продължава
Коментари Харесай

Руските олигарси обедняха с над $80 милиарда след началото на войната в Украйна

Sergey Korovkin 84, Уикипедия
 

Личното благосъстояние на съветските милиардери продължава да е обект на прицел.

Руските милиардери започнаха да усещат резултата от наложените им наказания, поради нахлуването на Русия в Украйна, като губят от ден на ден пари. Към момента олигарсите, които се подреждат измежду 500-те най-богати хора в света, са изгубили общо $83 милиарда, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

Още в събота Роман Абрамович съобщи контрола над футболния клуб " Челси " на попечителите на благотворителната фондация на тима във Висшата лига. Неговите персонални парцели варират от Израел, където той е жител, през Франция, до имение покрай двореца Кенсингтън в лондонския квартал на милиардерите. 

Изпълнителният шеф на " Лукойл " Вагит Алекперов означи, че чистата му стойност понижа с към $13 милиарда  тази година, което е най-големият спад измежду 22-те съветски милиардери в показателя на благосъстоянието на Bloomberg. В послединя ден на февруари акциите на петролната компания, търгувани в Лондон, се намалиха с 62,8%, предава Money.bg. 

Генадий Тимченко, един от първите олигарси, глобени от Англия, загуби съвсем половината от чистото си положение тази година, като положението му се намали с $10,6 милиарда. Другият акционер на " Новатек " Леонид Михелсон е отбязал загуби от $10,2 милиарда.

Европейски Съюз одобри наказания против металния магнат Алишер Усманов, притежателите на Alfa Group Михаил Фридман и Петр Авен, както и стоманодобивния магнат Алексей Мордашов. Мерките засягат и дългогодишния представител на Владимир Путин Дмитрий Песков, както и висши военни.

Спадовете на пазара са толкоз рискови, че централната банка на Руската федерация спря локалната търговия, което значи, че някои от загубите даже са занижени. Акциите на регистрирани в Лондон съветски компании, от производителя на газ " Новатек " до производителя на стомана " Северстал ", се намалиха с повече от 50 %.

Освен техния бизнес, персоналното благосъстояние на съветските милиардери продължава да е обект на прицел, като към този момент са запорирани банкови сметки, парцели, яхти и частни самолети. Дори нови дискретни покупки на недвижими парцели от висок клас в обичания на олигарсите Лондон да вземем за пример също може да станат по-трудни, поради бързото приемане на нов английски закон, коетоизисква от задграничните притежатели на недвижимо имущество да разкриват самоличността си, вместо да се крият зад холдингови компании.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР